GLOBAL HEALING CENTER  |  Natuurlijke Gezondheid & Organic Leven

Hoe Constipatie en Rugpijn Gerelateerd Zijn

Bijgewerkt: 06 januari 2010 RSS Feed
 

Back Pain and Constipation

Weet je dat de pijn die je in je onderrug voelt, gerelateerd kan zijn aan de constipatie waar je aan lijdt? En weet je dat rugpijn kan leiden tot constipatie?

De meeste mensen hebben geen probleem met het praten over hun rugpijn, maar constipatie is nog steeds een beschamend onderwerp waar veel mensen nauwelijks over praten. Hierdoor is de correlatie tussen constipatie en rugpijn niet algemeen bekend.

Dat klopt! De een kan tot de ander leiden. Het is daarom heel belangrijk dat we allemaal een beter begrip hebben van de relatie tussen constipatie en rugpijn. We kunnen zo naar gezondere gewoontes en keuzes werken zodat we beter voor onze ruggen en verteringsstelsels kunnen zorgen.

Hoe Constipatie Rugpijn kan Veroorzaken

Constipatie is een term die wordt gebruikt voor het hebben van een onregelmatige stoelgang. Veel mensen lijden er dagelijks aan. Hoewel het meest duidelijke constipatie symptoom constipatie symptoom het hebben van een onregelmatige stoelgang is, is een ander veel voorkomend symptoom rugpijn. De meeste van ons zullen op een bepaald punt van ons leven wel een bepaalde pijn in onze rug voelen, en constipatie kan een van de onderliggende oorzaken zijn.

Rugpijn komt het meest voor als je iets zwaars probeert op te tillen, wanneer je je onverwachts omdraait, of zelfs als je in een rare positie slaapt. Onze dagelijkse bewegingen van lopen, rennen, buigen en zitten hebben een constant effect op onze onderrug.

Als je dan nog de impact van een niet goed functionerende colon hieraan toevoegt, zal de toegevoegde druk op je onderrug terwijl je loopt, rent en zit alleen maar in een grotere last resulteren. Als een persoon verstopt komt te zitten, betekent het eigenlijk dat verzameld afval heeft geleid tot een volle colon. In de meest ernstige gevallen zwellen de darmen op tot het punt waar ze zelfs tegen de zenuwen in de onderrug drukken. Deze zenuwen zenden dan pijn en krampen door de onderrug heen, en soms zelfs naar de benen.

Door het toegevoegde lijden van een niet goed functionerende colon denk je misschien dat je alleen pijn in je rug zal krijgen bij de ergste gevallen. Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn! Het feit is dat zelfs de kleinste gevallen van constipatie rugpijn kunnen veroorzaken. Als je onderrug daarom onder meer spanning staat vanwege een overvolle en verstopte colon die opgeschoond moet worden, zal je ongetwijfeld pijn voelen. De pijn zal je hinderen in je dagelijkse bewegingen.

Hoe Rugpijn Constipatie kan Veroorzaken


Een recente studie toonde aan dat 60-80% van de mensen op een bepaald punt in hun leven rugpijn zullen hebben.

Er zitten veel spieren aan de rug verbonden, die samenkomen met de ruggegraat of deze bedekken. De ruggegraat zelf bestaat uit lange en gebogen botten die wervels heten. Deze wervels zijn min of meer rond van vorm en tussen elke wervel bevindt zich een speciale schijf. Deze schijven bestaan uit een rubberachtig weefsel die de ruggegraat flexibel houdt. Zonder deze flexibelheid, zouden we niet voorover kunnen buigen, om kunnen draaien, kunnen zitten of lopen.

Samen met de schijven hebben we sterke gewrichtsbanden die van wervel naar wervel lopen voor extra steun. De ruggegraat heeft ook de belangrijke functie om het ruggemerg te beschermen, dat berichten tussen het lichaam en de hersenen stuurt. Hierdoor is het heel belangrijk om een scherm van wervels te hebben die dit beschermd.

Als je rugpijn hebt vanwege een sportblessure, een ongeluk, werkgerelateerde blessures door zwaar tillen of een plotse ruk, zal je rugkrampen voelen. Volgens de APA kan een van de simpelste bewegingen zoals een pen oppakken van de grond al leiden tot pijnlijke resultaten. Krampen in de rug hebben ook invloed op zenuwen in de lager gelegen ingewanden. Deze zenuwen hebben weer invloed op de darmen. Op het moment dat de zenuwen in je darmen worden verstoord en je aan een onregelmatige stoelgang lijdt, kan je constipatie hebben. Rugpijn kan zodoende tot constipatie leiden!

Extra Feiten:

 1. Personen die aan rugpijn lijden worden vaak codeine voorgeschreven om de pijn te verminderen. Codeine is een pijnstillend verdovend middel dat helaas als bijwerking tot constipatie kan leiden.
 2. Het is bekend dat mensen die aan constipatie lijden soms aan discushernia lijden, omdat ze teveel verkrampen als ze naar het toilet proberen te gaan.
 3. Zwangere vrouwen lijden vaak aan constipatie, samen met rugpijn.

Constipatie en Rugpijn Symptomen


Er zijn verschillende oorzaken van constipatie die mogelijk tot rugpijn kunnen leiden. Rugspierkrampen, ruggegraat stenosis en discushernia zijn een paar van de aandoeningen die ervoor zorgen dat constipatie tot ernstige rugpijn leidt. Rugpijn en constipatie kunnen ook worden gerelateerd aan uitdroging en het nemen van medicatie zoals hierboven is beschreven; pijnstillers of ontstekingsremmers.

Andere mogelijke constipatiesymptomen die samengaan met rugpijn zijn chronische diarree, brandend maagzuur, onverteerbaarheid, een opgeblazen gevoel en een pijnlijke maag. Als je wilt weten of constipatie de oorzaak is van je rugpijn zou je moeten letten op de volgende aanhoudende symptomen:

 • De pijn is constant en wordt niet minder als je je rug rust geeft of gaat liggen.
 • Plotselinge ontwikkeling van de pijn die meestal van de rug naar het borstgedeelte gaat, en je bent onder de 20 of over de 55 jaar oud.
 • Je voelt je slap of gevoelloos in je benen, voeten of billen.
 • Je hebt vaak geen honger, bent misselijk etc. en dit heeft invloed op je voedingspatroon.
 • Problemen met naar het toilet gaat, met steeds erger wordende pijn.

Een veel voorkomend symptoom voor constipatie en rugpijn is STRES! Probeer financiën, relaties en werkzorgen niet de overhand te laten nemen van jou en je gezondheid! Pijn is altijd een signaal dat er iets fout zit. Ga naar een gekwalificeerde natuurlijke dokter als je een van bovenstaande symptomen hebt.

7 Handige Hints voor het Verlichten van Constipatie en Rugpijn

Onderstaande lijst met tips zal je helpen je constipatie minder te laten worden.

 1. Constipatie en rugpijn kunnen allebei vervelend zijn, maar als je aan alletwee lijdt kan het zelfs onverdraagbaar zijn. Onthoud altijd dat het belangrijk is om de oorzaak van de pijn te behandelen en niet de symptomen.
 2. Je houding en regelmatige beweging zijn twee zeer belangrijke elementen als het gaat om het behouden van zowel de gezondheid van je rug als je verteringsstelsel.
 3. Drink een hoop gezuiverd water (geen kraanwater); vermijd vochtonttrekkende cola’s, koffie en vooral alcohol.
 4. Eet regelmatig en ontwikkel een biologisch dieet met een hoop rauwe en vezelrijke fruitsoorten, groenten, rauwe noten en zaden. Vermijd verstoppingsvoedsel zoals zuivel en vleesproducten waar veel vet in zit, geraffineerde suikers, bewerkt voedsel en gefrituurd voedsel.
 5. Leg je voeten wat hoger als je op het toilet zit door middel van een voetenstoeltje. Als je dit doet komen je darmen in een betere positie om de ontlasting naar buiten te duwen.
 6. Kijk goed naar je slaapomstandigheden. Investeer niet in een ‘ok’ bed, maar in het beste bed dat je je kunt veroorloven. Een goede nachtrust is heel belangrijk om het lichaam te laten werken.
 7. MAAK JE NIET DRUK! Laat financiële zorgen, relatieproblemen en werkzorgen niet de overhand hebben op jou en je gezondheid!
 8. Lees mijn boek “The Green Body Cleanse” om je leven geheel te veranderen.
 9. Probeer een darm reiniging gebaseerd op zuurstof, zoals Oxy-Powder®. Het is klinisch bewezen dat Oxy-Powder® constipatie verlicht, , en helpt bij het in beweging houden van je darmen.

Aanbevolen Literatuur:


   

Oxy-Powder®

Kom Meer Te Weten

Snelle Hulp

GHC on the Web

GHC on Youtube  GHC on Facebook  GHC on Twitter

NB: Deze statements zijn niet geëvalueerd door de FDA. Dit product is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of enige ziekte te voorkomen.

De testimonials voor Oxy-Powder® reflecteren de persoonlijke ervaringen van mensen en individuele resultaten kunnen variëren. Oxy-Powder® is niet bedoeld om gewichtsverlies te bevorderen. Ook al berichten sommige mensen over gewichtsverlies van 5 tot 20 pond met het gebruik van Oxy-Powder®, dit ligt niet aan het verlies van vet of spierweefsel maar aan het uitdrijven van een substantie van hard geworden ontlasting.

Contact met ons opnemen
Global Healing Center | 2040 North Loop West, Ste. 108 | Houston, Texas 77018
Telephone: 713-476-0016 | Fax: 713-476-0017

Deze statements zijn niet geëvalueerd door het Ministerie van Gezondheid. Dit product is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen, of enige ziekte te voorkomen.

Informatie en gemaakte statements zijn alleen voor onderwijs doeleinden en zijn niet bedoeld om het advies van uw behandelend arts te vervangen. Global Healing Center geeft geen medisch advies en schrijft of diagnosticeert geen ziektes voor. Wij ontwerpen en adviseren individuele voedingsprogramma’s en supplementen die het lichaam in staat stelt zichzelf te herbouwen en te helen. De mening en het voedingsadvies van Global Healing Center is niet bedoeld als vervanging voor normaal medisch advies. Als u een ernstige medische aandoening heeft, zou u een bezoek moeten brengen aan een dokter van uw keuze. Deze website bevat links naar websites van andere partijen. Deze links worden alleen gegeven voor uw gemak en referentie. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud of producten van sites waar wij een link van hebben gegeven of enige link die in zo’n gelinkte website wordt gegeven.

© Copyright 1998 - 2016 | Alle Rechten Voorbehouden www.oxypowder.nl